
Geitenkaas met
Bietenspaghetti
INTRODUCTIE
Als echte kookliefhebber ben ik altijd op zoek naar nieuwe inspiratie voor in de keuken. Zo hoorde ik viavia laatst van “De Inspiratiekok” die workshops geeft. Het zijn niet de gebruikelijke kookworkshops, maar hier leer je de moleculaire technieken. Mango-dooiers, verschillende schuimen, sous-vide garen of het toevoegen van rooksmaak, je gaat het allemaal maken en doen.
OMSCHRIJVING
Er wordt een 3-gangen menu gekookt waarin allerlei technieken zijn verwerkt die je in de keuken nodig hebt. Zo maak je bijzondere gerechten zoals bietenspaghetti, amuses met vloeibare vulling of citroenschuim. Er komen verschillende opdeel- en kooktechnieken aan bod.
ACTIVITEITEN

Enthousiast geworden ben ik de website gaan bekijken. Na het lezen was ik om! Wat gaaf om hier meer over te weten te komen. Nog diezelfde dag heb ik een workshop geboekt met vier “kookfanaat” vriendinnen in mijn eigen keuken.
RESULTAAT
Over twee weken is het zover. Dan gaan we moleculair koken onder begeleiding van chefkok Bert. In ons telefoongesprek hebben we al besproken wat we gaan maken. Ik kan nu al niet wachten! Een klein voorproefje van wat we gaan maken:
Rucolaschuim
Moleculair gebakken ei
Honingkaviaar
Pepermunt
RESPONS
Natuurlijk krijgen jullie in mijn volgende blog een uitgebreid verslag van de moleculaire middag met mijn vriendinnen. Uiteraard met beeldmateriaal! Stuur gerust een reactie in mijn blog. Het is altijd leuk om ervaringen en ideetjes met elkaar uit te wisselen. Ook hoor ik graag wat je van miekjeblogt vindt.